Leren op café in Haacht

Leren op café in Haacht
2014-02-10

Op 7 februari opende het Open Leercentrum in de HaBoBIB haar OLC-café. De provincie Vlaams-Brabant, CVO De Orangerie, CBE Open School en de bibliotheek bundelen er hun krachten, en zorgen voor een ruimte waar leren en gezelligheid samen gaan. Bezoekers worden in het café ondergedompeld in een inspirerende wereld van begeleiding op maat en digitaal leren. Met verschillende leermiddelen, methodieken en media. Zo is het OLC-café de place to be voor beginners én gevorderden.

Mensen van alle leeftijden gaan er zelfstandig of onder begeleiding op zoek naar informatie. Op de computer, maar net zo goed in boeken of tijdschriften. Velen zetten er hun eerste stappen op het internet. Een reis boeken, een Facebook-account aanmaken, prijzen van leveranciers vergelijken: het is niet voor iedereen evident.

Het OLC-café is een bruisend centrum waar mensen terecht kunnen met al hun vragen. Tegelijk is het een gezellige ontmoetingsplaats waar jong en oud ongedwongen van elkaar kunnen leren. Een café zonder bier waar zelfs Bobbejaan zich thuis had gevoeld!