sp.a wil betaalbare huisvesting in oud gemeentehuis Wespelaar

sp.a wil betaalbare huisvesting in oud gemeentehuis Wespelaar
2014-06-23

HAGOK groeide de laatste jaren uit tot zowat de grootste oudheidkundige kring in Vlaams-Brabant. Jarenlang was het oud gemeentehuis van Wespelaar het zenuwcentrum. Al komt daarin verandering: de Haachtse gemeenteraad beslist vandaag (23 juni 2014) dat HAGOK kan beschikken over het gemeentelijk documentatiecentrum op de 2de verdieping van dienstencentrum Den Breughel. Een verdiende vooruitgang voor deze levendige organisatie.

Maar de verhuis van HAGOK naar Den Breughel biedt nog extra voordelen. Zo komt immers een mooie locatie vrij, pal in de dorpskern van Wespelaar. sp.a wil deze kans niet laten schieten, en pleit ervoor om daar een betaalbaar woonproject op te zetten voor jonge gezinnen. Die hebben het immers steeds moeilijker om in Haacht een stek te bemachtigen: je telt intussen voor een gemiddeld woonhuis snel 215.000 euro neer, voor een appartement bijna 250.000 euro en voor een villa ruim 310.000 euro. Een zware financiële dobber.

sp.a stelt daarom voor om op de site van het oud gemeentehuis nieuwbouw-woningen te realiseren. Daarbij wordt best gekozen voor een formule van publiek-private samenwerking. Op die manier blijft de kost beheersbaar, maar heb je als gemeente toch een stevige vinger in de pap. En krijgen jonge gezinnen meer uitzicht op een mooie woonst in Haacht!