Varia

2014-10-21

Gaat er binnenkort nog een ‘Jiroflée’ in de politiek? Misschien wel, want op 16 oktober draaide mijn nichtje Lotta een dagje mee. En dat smaakte naar meer. Hieronder haar verslag.

Donderdag 16 oktober: de negende editie van de Zuiddag. Vandaag werken over heel Vlaanderen scholieren voor het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar Theater Day Productions, een project dat jongeren in Gaza de kans biedt om hun dramatische situatie even te vergeten. Ik ga aan de slag bij mijn tante Karin Jiroflée, federaal parlementslid voor sp.a.

2013-12-18

Op 17 december keurde de provincieraad de meerjarenplanning goed. Ondanks de financiële crisis en het klimaat van besparingen blijft het budget in evenwicht. 42 miljoen euro, of 22 % van de middelen, gaat naar investeringen. De afbouw van het personeel gebeurt zonder naakte ontslagen. Onder de prioriteiten vinden we armoedebestrijding en het wegwerken van de gezondheidskloof. Maar ook de afstemming tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Nieuw is dat jaarlijks een budget voorzien is voor projecten gericht op de verbetering van de arbeidsmarkt.

2012-05-24

Op 10 mei kregen vijf Vlaams-Brabantse organisaties de titel van koninklijke maatschappij. Een verdiende bekroning voor 50 jaar werking. Karin - zelf eremarraine van de Vriendenkring van 1962 - reikte het brevet uit aan het Verbond der Jaartallen. Al een halve eeuw zorgt dit Verbond voor de continuïteit van het Jaartallenleven in Leuven. Uniek in de wereld en iets waar elke Leuvenaar terecht fier op is!

2012-04-03

De provincies oubollig ? Met het gloednieuwe digitale subsidiesysteem bewijst de provincie Vlaams-Brabant vooruitstrevend te zijn. Niet alleen qua gebruikersgemak voor de subsidie-aanvrager, maar ook voor de administratie die de subsidie-aanvragen verwerkt. Vlaams-Brabant is hierdoor de eerste Vlaamse provincie met zo'n online systeem.

2012-03-14

De gouverneur en de gedeputeerden van de provincie Vlaams-Brabant zijn zwaar aangeslagen door de gebeurtenissen van afgelopen nacht waarbij 22 kinderen en 6 volwassenen om het leven kwamen naar aanleiding van een zwaar ongeval met een Belgische bus in het Zwitserse Sierre. De gouverneur en de gedeputeerden willen dan ook hun oprechte deelneming betuigen aan alle slachtoffers van de ramp, familie, vrienden, klasgenoten, leerkrachten en directies.

2011-11-24

Valt het je op dat er steeds meer straatmeubilair en groen in het straatbeeld verschijnt? Een goede evolutie, want een straat met fraaie beplanting of een leuk zitbankje is een pak aangenamer om in te wonen of door te wandelen. Voorwaarde is wel dat dit alles goed wordt beheerd en onderhouden. Het mobiel GIS-toestel dat de provincie ter beschikking stelt van lokale besturen, kan hierbij helpen.

Pages

Subscribe to Varia