CD&V-vrouwen in Sinterklaasmodus

2016-11-24

Een betere afstemming tussen werk en gezin: wie kan daar tegen zijn? Maatregelen die hierop mikken kunnen steeds op mijn sympathie rekenen. Ook / zelfs wanneer ze voor politici zijn bestemd. Maar dan moeten die voorstellen wel doordacht zijn.

Dit weekend zal ‘Vrouw en Maatschappij’ op het partijcongres van CD&V pleiten voor duo-raadsleden. Dan kunnen gemeenteraadsleden (in de praktijk jonge moeders) zich voor avondvergaderingen zoals commissies laten vervangen door een buddy. Ongetwijfeld leuk voor de mamma’s en kinderen in kwestie, maar beslist geen goede zaak voor de democratie. Want vaak dienen die vergaderingen net om dossiers dieper uit te spitten. Om experten te horen, pro’s en contra’s af te wegen of de mening te kennen van alle betrokkenen. Toch niet onbelangrijk voor wie een lokaal mandaat ernstig neemt... Bovendien sturen de christendemocratische dames zo een heel fout signaal uit. Namelijk dat een vrouw zonder hulp niet volwaardig aan politiek kan doen. Geef toe: qua oubollige en negatieve stereotypering kan dit tellen.

Het ballonnetje van ‘Vrouw en Maatschappij’ is dus veel minder onschuldig dan het lijkt. Wat kunnen we dan de volgende keer verwachten? Lokale verkiezingen afschaffen en raadsleden inhuren via een interimkantoor? Ik mag hopen van niet. Wellicht waren de CD&V-vrouwen in Sinterklaasmodus en droomden ze van hun hoogstpersoonlijke knecht. Dan is het nu tijd om wakker te schieten. Want straks is de Goedheiligman het land weer uit. Een prima moment om dit folietje met de mantel der liefde te bedekken. En om te strijden voor échte oplossingen. Zoals voldoende en betaalbare kinderopvang voor iedereen!

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres