Op kiescampagne met de deurwaarder

2016-12-15

Wie de politiek volgt in ons land is al heel wat gewoon. Maar de houding van N-VA – een regeringspartij nota bene – in de ‘visumrel’ deed toch velen de wenkbrauwen fronsen. Zelden werd een menselijk drama zo schaamteloos uitgebuit om bij een bepaald kiezerssegment in de gunst te komen. Dat de scheiding der machten daarbij moest wijken was een detail. Want een rechtse staat is lang geen synoniem voor een rechtsstaat. Democratie is iets voor watjes, denkt men op het NVA-hoofdkwartier…

Staatssecretaris Francken (N-VA) kon zijn pret niet op toen de rechter oordeelde dat de Belgische staat, op straffe van een dwangsom, een visum moest afleveren aan de familie in kwestie. Want dit bood de garantie op wekenlange publiciteit op kosten van de belastingbetaler. Cynical Theo, held van ‘t Pallieterke, koene beschermer tegen het gevaar van Syrische kinderen. De gedoodverfde opvolger van Bart De Wever is al volop in campagne. Met de deurwaarder als medestander tegen wil en dank.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres