2019-05-10

Er bestaat nog steeds geen grondige controle op de zonnebanksector. Het is nochtans bewezen dat kunstmatige UV-straling kanker kan veroorzaken. En er zijn intussen voldoende veiligere opties voor wie wil bruinen. Een totaal verbod op zonnebanken is daarom het enige, logische antwoord. Australië en Brazilië gingen ons al voor. Waar wachten we op?

2019-05-09

Karin over reizen, politiek en socialisme.

2019-05-08

Toen en nu: strijden tegen ongelijkheid.

2018-10-02

Spelen is een basisrecht. Net als van de natuur genieten. Elk kind zou dus moeten kunnen spelen in het groen. En als gemeente kunnen we daar veel aan doen. We zorgen dat iedere buurt zijn eigen veilig en kwaliteitsvol speelplein krijgt. Ieder kind een stuk bespeelbaar groen op max. 500 meter van de woning: dat is ons streven.

2018-09-25

Veel sociaal contact zorgt dat mensen zich goed, veilig en geborgen voelen in hun gemeente. Bovendien verhoogt het de sociale cohesie. Hoe gezelliger de sfeer, hoe beter we ons voelen. Daarom moeten we buurten en straten die zelf initiatieven nemen nog meer belonen en helpen. De inbreng van bewoners verdient extra aanmoediging. We beslisten al eerder om meer zitbanken te voorzien. Maar als het van ons afhangt steken we graag een tandje bij.

2018-09-18

Veilig naar school! Het klinkt als een slogan uit de sixties. Maar helaas is dit standaardzinnetje nog altijd actueel. Meer dan ooit zelfs. Het aantal auto's op onze wegen neemt toe, en door onze drukke levensstijl zijn we vaak gejaagd in het verkeer. En dat komt natuurlijk de veiligheid niet ten goede. Daarom moeten politie en gemeente extra maatregelen nemen voor de verkeersveiligheid. Vooral in de omgeving van scholen.

Pages