3 unieke Vlaams-Brabantse sportinfrastructuurprojecten vallen in de prijzen

3 unieke Vlaams-Brabantse sportinfrastructuurprojecten vallen in de prijzen
2014-04-29

Vorige vrijdag besliste de Vlaamse Regering over de subsidies voor bovenlokale sportinfrastructuur. Drie projecten waarin ook de provincie participeert vielen in de prijzen. De provincie koos ervoor om de lat hoog te leggen en alleen unieke en duidelijk bovenlokale sportprojecten te steunen. De 3 uitverkoren projecten krijgen nu ook Vlaamse middelen. Een overzicht.

Offroad Center Balenberg (Tremelo, ingediend door de provincie) krijgt van de Vlaamse Regering 120.000 euro voor de aanleg van BMX-, trial-, en mountainbike-infrastructuur. De provincie participeert voor 30.000 euro. Andere partners zijn de Wielerbond Vlaanderen afdeling Vlaams-Brabant en de NV Balenberg.

Voor de Indoor beachhal bij het Eurovolleycenter in Vilvoorde (ingediend door de stad) maakt Vlaanderen 314. 513 euro vrij. De provincie draagt 200.000 euro bij. Andere partners zijn (naast Vilvoorde) de Vlaamse Volleybalbond, het Eurovolleycenter en Katholiek Onderwijs Vilvoorde.

De hockeyterreinen en het gebouw van de Hockeyclub en de Wielerbond Vlaanderen in Leuven (ingediend door de stad) zijn goed voor 377.260 euro Vlaamse subsidies. Naast 2 water gedragen hockeyterreinen komt er een gebouw met kleedkamers, stockeerruimte voor fietsen en materiaal, kantoren en een polyvalente ruimte. De provincie brengt 200.000 euro in voor het gebouw en de verdere ontwikkeling van de site tot een wielercentrum. Andere partners zijn (naast Leuven) de Koninklijke Hockeyclub Leuven, de Wielerbond Vlaanderen afdeling Vlaams-Brabant en Defensie.