PISO vergelijkt energieprestaties met Europese partners

PISO vergelijkt energieprestaties met Europese partners
2011-03-30

Vandaag vindt in het provinciehuis te Leuven een Europese meeting plaats over energiezuinig bouwen en verbouwen. Energieprestatieberekeningen uit diverse landen worden er vergeleken. De provinciale school PISO uit Tienen is in dit project betrokken, samen met partners uit België, Bulgarije, Finland en Frankrijk.

Tijdens de meeting worden energieprestatieberekeningen (EPB) en regelgeving door Belgische, Bulgaarse,Franse en Finse partners van het Europese uitwisselingsprogramma 'Leonardo Da Vinci' over energiezuinigbouwen en verbouwen, vergeleken. Dit gebeurt via tests. De bedoeling is om een standaard op te stellen en een opleiding uit te bouwen om laterde bevoegdheid te hebben om aan EPB-verslaggeving te kunnen doen. De studierichting Elektriciteit van PISO uit Tienen is partner in dit project. De studenten leren werken met infraroodcamera's om warmteverliezen in gebouwen op te sporen. Ze leren ook om uitzonderlijke hitteproductie te decteren in elektrisch installaties en motoren.

"Ons provinciaal onderwijs heeft als doel onze leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun toekomstige werksituatie. Leren werken met de nieuwste technieken en materialen maakt hiervan wezenlijk onderdeel uit. Via dit Europees project krijgen onze leerlingen een schat aan informatie binnen handbereik. Een absolute meerwaarde voor onze studierichting Elektriciteit en Elektrische installaties", zegt Karin Jiroflée, gedeputeerde voor onderwijs.