Economie & Europa

2016-06-23

Is Uplace een kat met negen levens? Of heeft het megawinkelcomplex vooral hoge beschermheren? Net raakte bekend dat de Vlaamse regering een achterpoortje vond om de winkelgigant een socio-economische vergunning toe te kennen. En dat terwijl in de regio niemand Uplace nog ziet zitten.
 

2016-01-07

Wie een blunderboek wil schrijven over de Vlaamse politiek kan niet om Uplace heen. Dit dossier leest immers als een aaneenschakeling van politieke flaters en juridische blunders. Met steeds weer de Vlaamse regering in een weinig benijdenswaardige hoofdrol. Zoals vorige maand nog, toen ze het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) voor het Vlaams Strategisch Gebied rond Brussel (VSGB) goedkeurde, waarvan Uplace deel uitmaakt.

2015-12-06

Wie ook maar iets begaan is met het milieu zou er stilaan moedeloos van worden. Na de federale beslissing om Doel 1 en 2 langer open te houden – een cadeau met grote strik voor Electrabel – en de pijnlijke vaudeville rond het klimaatakkoord dachten velen dat de bodem bereikt was. Niet is echter minder waar. Als klap op de vuurpijl keurde de Vlaamse regering onder impuls van N-VA het gewestelijk uitvoeringsplan (GRUP) voor het Vlaams Strategisch gebied rond Brussel goed. Een GRUP waarvan ook Uplace deel uitmaakt.

2015-05-12

De Vlaamse regering rijdt zich steeds verder vast in het Uplacedossier. Drie onderzoekers van de UGent en de VUB maken immers brandhout van de Anteastudie over de mobiliteitsimpact van het winkelcomplex. Die stelde dat het best wel zou meevallen qua verkeershinder. Quod non. Vervelend voor de Vlaamse ministers die Uplace groen licht gaven en nu met de broek op de knieën staan. Maar ook geen verrassing.

2015-02-27

Vrouwen verdienen vandaag in België een vijfde minder dan mannen. zij-kant, de progressieve vrouwenbeweging en ABVV organiseren daarom op 14 maart voor de 11de keer Equal Pay Day. Dit jaar binden ze met de #SpeakUp-campagne de strijd aan met traditionele rolpatronen. Op diverse plaatsen in Vlaanderen en Brussel vindt op vrijdag 13 maart een actiedag plaats.

2014-09-30

Geweld op het werk: het komt vaker voor dan je denkt. Ongeveer de helft van de werknemers kreeg ooit te maken met fysieke, psychologische of seksuele agressie. Soms door leidinggevenden of collega’s, maar net zo goed door klanten of patiënten. En ook zonder blijvende letsels kunnen de gevolgen ernstig zijn. Denk maar aan stress, ziekteverzuim, of zelfs ontslag.

Pages

Subscribe to Economie & Europa