Ligt het Haachts college wakker van de toekomst van handelaars? Meerderheid weigert motie sp.a Haacht tegen Uplace te steunen

2012-03-28

In Machelen, vlakbij het viaduct van Vilvoorde, wil Uplace een megaproject optrekken. Met 200.000 m² aan winkels, een bioscoopcomplex, kantoren en horeca het grootste shoppingcenter van het land. Nefast voor de leefbaarheid, en een aanslag op de economische ontwikkeling en de tewerkstelling. Ook de handelaars en de middenstanders van Haacht dreigen hiervan de dupe te worden.

SP.a Haacht diende daarom voor de gemeenteraad van 26 maart een motie in tegen de realisatie van Uplace. Hiermee zou Haacht het voorbeeld volgen van 16 andere Vlaams-Brabantse steden en gemeenten (Aarschot, Asse, Glabbeek, Grimbergen, Huldenberg, Landen, Leuven, Londerzeel, Meise, Merchtem, Oud-Heverlee, Overijse, Steenokkerzeel, Tienen, Vilvoorde en Tielt-Winge).

Maar dat was tegen de zin van de CD&V-VLD meerderheid blijkbaar. Die verliet de gemeenteraad waardoor er onvoldoende aanwezigen overbleven om over de motie te stemmen. De reden hiervoor was even ongeloofwaardig als flauw: de burgemeester had over Uplace - toevallig vorige week -een brief geschreven aan bevoegd minister Schauvliege. Too little too late, volgens SP.a.

Wat belette het college om de motie tegen Uplace te steunen? Waarom liet men de kans liggen om openlijk te zeggen dat Haacht niets moet weten van Uplace? Waarom koos men niet over partijgrenzen heen klaar en duidelijk de kant van de lokale middenstand? Een verregaande vorm van nalatigheid en het zoveelste bewijs dat het Haachts college niet wakker ligt van de toekomst van zijn handelaars.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres