Atomix Haacht

2014-04-29
Het handbal bloeit weer helemaal op in Haacht. De herenploeg van Atomix werd kampioen in de Superliga en speelt volgend seizoen terug in tweede nationale. En de dames maken nog een kleine kans om te stijgen naar het hoogste niveau. In de club heerst opnieuw de sfeer van de gouden jaren, de supporters beleven euforische momenten. Met ‘duivel-doet-al’ André Vertommen blikken we terug en kijken we ook al vooruit…

Na twee jaar van kommer en kwel zit Atomix weer in de lift.

De degradatie vorig seizoen had nooit mogen gebeuren. We zakten toen onterecht. Neerpelt, onze rivaal voor het behoud, stelde in de beslissende wedstrijd maar liefst negen spelers van het A-team uit eerste klasse op. Intussen zijn de reglementen strenger geworden. In de eerste helft van dit seizoen was het nog even aanpassen. We waren vooral bang van Tongeren en Hasselt maar die moesten de rol snel lossen. Na de heenronde liep het vlot en werden we twee wedstrijden voor het einde al kampioen.

Te sterk dus dit seizoen. Kan deze kampioenenploeg ook het niveau van tweede nationale aan?

We rooiden het dit jaar met 12 spelers, volgend seizoen hebben we er toch wel 14 nodig. Omdat Gerrit Vertommen en Thomas Depreter, 2 van onze sterkhouders, ermee stoppen, moeten we op zoek naar vervangers. We kunnen natuurlijk putten uit onze jongeren maar daarnaast mikken we op een versterking met een drietal spelers. Zo hopen we de topschutter van Dendermonde aan te trekken.

Drie seizoenen geleden viel het A-team uiteen door het afhaken van de hoofdsponsor. Hoe zit het nu?

We hebben nog een tiental kleine sponsors. Onze klemtoon blijft liggen op het betalen van goede trainers. De spelers zelf krijgen hoogstens een onkostenvergoeding en af en toe een extra traktatie. Uiteraard moeten we de tering naar de nering zetten. Toch voorzie ik geen grote financiële problemen dankzij onze degelijke jeugdopleiding. Tegen de komst van een nieuwe hoofdsponsor hebben we natuurlijk geen bezwaar. Maar het belangrijkste is dat het publiek weer geniet van het handbal en dat de sfeer van onze topjaren terug is. Toen haalden we 2 keer de play-offs op het hoogste niveau en waren we ook tweemaal halve finalist.

Ook de dames van Atomix kenden een succesvol seizoen…

Absoluut! Ze maken nog kans om voor de derde plaats te spelen. Als Brussels als bijkomende stijger zou afhaken, kunnen wij misschien de plaats in eerste innemen. Het leuke is dat we dit seizoen gestart zijn met 14 dames, en dat we nu al een lijst van 25 beschikbare speelsters hebben voor volgend seizoen. We kunnen dus met 2 teams starten, het bewijs dat het handbal weer volop leeft in Haacht en omstreken.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres