Focus

Verenigingen doen een gemeente bruisen. Dat is zeker ook zo in Haacht. In Focus op Haacht stellen we daarom verenigingen voor die het leven in Haacht mee kleur geven. Gedreven vrijwilligers met een warm hart die graag de handen uit de mouwen steken. Ook iets voor jouw vereniging? Laat het ons weten!

2015-06-16
Het wordt zomer en dan is het aftellen naar de Jan Primusfeesten. Dit nog altijd gratis evenement in hartje Haacht vindt dit jaar plaats op vrijdag 31 juli, zaterdag 1 en zondag 2 augustus. Ontstaan uit de jaarlijkse braderie groeiden de Jan Primusfeesten uit tot een belangrijke schakel in het Haachtse handelaarsleven. Wilfried Vande Weyer, secretaris van vzw Jan Primus geeft tekst en uitleg.
2015-06-10
Er is de jongste jaren heel wat leven in de Tildonkse brouwerij. Eén van de verenigingen die daarvoor tekent is de vzw Tilloenk Leeft!. Enthousiaste inwoners met een hart voor Tildonk. Jan Gordts vertelt in het kort het verhaal!
2015-05-28
Hou 21, 22 en 23 augustus maar vrij in je agenda. Dan vindt het Bluesfestival plaats in hartje Wespelaar. En dat al voor de 28ste keer. Deze driedaagse rond blues en aanverwante genres staat gerangschikt tussen de vijf beste gratis festivals van België. Hoogtijd voor een babbel met de organisatie van de vzw Swing 2000.
2015-04-02
Verdraagzaamheid en de mens centraal stellen als onafhankelijk denkend wezen: daar is het de Haachtse humanistisch-vrijzinnige vereniging, kortweg HVV, om te doen. Sinds begin 2014 staat HVV-Haacht op eigen benen. Daarvoor was het een kern van de in Keerbergen gevestigde afdeling HVV-Noord-Brabant. Voorzitter Annemie De Coninck is onze gesprekspartner.
2015-01-08
Kunststichting Perspektief ontstond in 1990 om kunstenaars de mogelijkheid te bieden hun werken tentoon te stellen. Intussen heeft de vzw zo’n reputatie opgebouwd dat veel buitenlandse artiesten maar wat graag naar Haacht afzakken. Onze gesprekspartner is Maurice Van der Speeten. Hij praat met vuur over de stichting.
2014-10-11
De naam alleen al: Toeterdonk. Origineel, maar Toeterdonk is dan ook een buitenbeentje in fanfareland. Wat Toeterdonk onderscheidt is het repertoire en de manier van werken. Fanfares saai en oubollig? Toeterdonk bewijst het tegendeel. Onze gesprekspartner is Peter Daenen, secretaris van de Tildonkse fanfare.
2014-09-10
Origineel, betaalbaar en toch kwalitatief: daarvoor staat ‘Les Cousins’, een collectief dat in 2011 werd opgericht door Stijn Van Aerschot en zijn twee vrienden Arnout Swinnens en Cédric Goessaert. Hoofdbezigheid van ‘Les Cousins’ (Arnout en Cédric zijn twee neven, vandaar de naam) is een jaarlijks muziekfestival dat er echt uitspringt. Op zaterdag 20 september is het weer zover... Stijn Van Aerschot is onze gesprekspartner.
2014-06-17
Jong en muzikaal en toch is het Koninklijk Harmonieorkest St. Cecilia Haacht de oudste muziekvereniging in de gemeente. Volgend jaar worden er maar liefst 165 kaarsjes uitgeblazen. Een groep vrienden, die naast muzikale events ook andere activiteiten organiseert. Pieter Poffé, één van de bestuursleden, is onze gesprekspartner.
2014-06-17
Wil je dansen en je volledig uitleven, zelfs op een podium? Dan moet je bij Dansmozaïek Haacht zijn, de bruisende dansschool van juf Katrien Verstraeten. Vanaf de tweede kleuterklas tot het laatste middelbaar: iedereen vindt zijn gading in diverse dansstijlen. Katrien Verstraeten, bezieler van Dansmozaïek Haacht, staat te springen om wat meer toelichting te geven…
2014-05-19
Olympia Haacht: dan denk je meteen aan voetbal, maar Olympia Haacht is ook een dynamische volleybalclub met een heus jeugdbeleidsplan. En dankzij allerlei nevenactiviteiten is het lidgeld er goedkoper dan in de meeste andere volleybalclubs. We zetten Steve Thielemans op de interviewstoel. Hij is niet alleen voorzitter van de club maar ook jeugdcoördinator.
2014-05-14
Twee jaar geleden, in de lente van 2012, zag een nieuwe Haachtse vereniging het levenslicht: deKoraal. In mei van datzelfde jaar werden de statuten goedgekeurd en erkende het Haachts gemeentebestuur deKoraal als feitelijke cultuurvereniging. Met Raymond Gellaerts, huidig voorzitter, zetten we een boompje op.
2014-04-29
Markant, het sociocultureel netwerk voor ondernemende vrouwen, heeft ook een Haachtse afdeling. Ontmoeting, persoonlijke ontplooiing en zorg voor de samenleving zijn daarbij de kernwoorden. Martine Verstraeten, voorzitster van Markant Haacht, antwoordt enthousiast op onze vragen…

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres