Focus

2015-06-16
Het wordt zomer en dan is het aftellen naar de Jan Primusfeesten. Dit nog altijd gratis evenement in hartje Haacht vindt dit jaar plaats op vrijdag 31 juli, zaterdag 1 en zondag 2 augustus. Ontstaan uit de jaarlijkse braderie groeiden de Jan Primusfeesten uit tot een belangrijke schakel in het Haachtse handelaarsleven. Wilfried Vande Weyer, secretaris van vzw Jan Primus geeft tekst en uitleg.
2015-06-10
Er is de jongste jaren heel wat leven in de Tildonkse brouwerij. Eén van de verenigingen die daarvoor tekent is de vzw Tilloenk Leeft!. Een groep enthousiaste inwoners met een hart voor Tildonk. Jan Gordts vertelt in het kort het verhaal!
2015-05-28
Hou 21, 22 en 23 augustus maar vrij in je agenda. Dan vindt het Bluesfestival plaats in hartje Wespelaar. En dat al voor de 28ste keer. Deze driedaagse rond blues en aanverwante genres staat gerangschikt tussen de vijf beste gratis festivals van België. Hoogtijd voor een babbel met de organisatie van de vzw Swing 2000.
2015-04-02
Verdraagzaamheid en de mens centraal stellen als onafhankelijk denkend wezen: daar is het de Haachtse humanistisch-vrijzinnige vereniging, kortweg HVV, om te doen. Sinds begin 2014 staat HVV-Haacht op eigen benen. Daarvoor was het een kern van de in Keerbergen gevestigde afdeling HVV-Noord-Brabant. Voorzitter Annemie De Coninck is onze gesprekspartner.
2015-01-08
Kunststichting Perspektief ontstond in 1990 om kunstenaars de mogelijkheid te bieden hun werken tentoon te stellen. Intussen heeft de vzw zo’n reputatie opgebouwd dat veel buitenlandse artiesten maar wat graag naar Haacht afzakken. Onze gesprekspartner is Maurice Van der Speeten. Hij praat met vuur en passie over zijn kunststichting.
2014-10-11
De naam alleen al: Toeterdonk. Origineel, maar Toeterdonk is dan ook een buitenbeentje in fanfareland. Wat Toeterdonk onderscheidt is het repertoire en de manier van werken. Fanfares saai en oubollig? Toeterdonk bewijst het tegendeel. Onze gesprekspartner is Peter Daenen, secretaris van de Tildonkse fanfare.

Pages