Video

2019-05-10

Er bestaat nog steeds geen grondige controle op de zonnebanksector. Het is nochtans bewezen dat kunstmatige UV-straling kanker kan veroorzaken. En er zijn intussen voldoende veiligere opties voor wie wil bruinen. Een totaal verbod op zonnebanken is daarom het enige, logische antwoord. Australië en Brazilië gingen ons al voor. Waar wachten we op?

2019-05-09

Een klare kijk op de maatschappij, niemand achterlaten en gelijke kansen bieden aan iedereen. Het zijn maar enkele elementen uit dit kort vraaggesprek. Karin bij een broodje. Over reizen, politiek en socialisme. Smakelijk!

2019-05-08

Jong geleerd is oud gedaan: Karin blikt terug op haar jeugd en hoe die haar engagement bepaalde. Van Kessel-Lo over Brussel naar Haacht, met steeds dezelfde rode draad: strijden tegen onrecht en ongelijkheid, vroeger en nu.

2018-10-02

Spelen is een basisrecht. Net als van de natuur genieten. Elk kind zou dus moeten kunnen spelen in het groen. En als gemeente kunnen we daar veel aan doen. We zorgen dat iedere buurt zijn eigen veilig en kwaliteitsvol speelplein krijgt. Ieder kind een stuk bespeelbaar groen op max. 500 meter van de woning: dat is ons streven.

2018-09-25

Veel sociaal contact zorgt dat mensen zich goed, veilig en geborgen voelen in hun gemeente. Bovendien verhoogt het de sociale cohesie. Hoe gezelliger de sfeer, hoe beter we ons voelen. Daarom moeten we buurten en straten die zelf initiatieven nemen nog meer belonen en helpen. De inbreng van bewoners verdient extra aanmoediging. We beslisten al eerder om meer zitbanken te voorzien.

2018-09-18

Veilig naar school! Het klinkt als een slogan uit de sixties. Maar helaas is dit standaardzinnetje nog altijd actueel. Meer dan ooit zelfs. Het aantal auto's op onze wegen neemt toe, en door onze drukke levensstijl zijn we vaak gejaagd in het verkeer. En dat komt natuurlijk de veiligheid niet ten goede. Daarom moeten politie en gemeente extra maatregelen nemen voor de verkeersveiligheid.

2018-09-11

Onze Markt moet het middelpunt van onze gemeenschap vormen. Een plaats waar alles samenkomt: handel, evenementen, verenigingen en horeca. Een centrale aantrekkingspool die het hele centrum een boost geeft en zo bijdraagt aan de uitstraling van onze gemeente. Dat verdient Haacht als kantonhoofdplaats. Daarom nemen we best het hele marktgebeuren eens onder de loep.

2018-09-07

Meer dan in het verleden zullen we in onze de kernen moeten gaan wonen en leven. Wanneer we meer in de kernen gaan wonen, krijgen we daarbuiten weer ruimte voor velden, weiden en bossen. Bovendien kunnen we zo makkelijker de verkeersknoop ontwarren en de files verkleinen, op voorwaarde dat tegelijk het openbaar vervoer uitgebouwd wordt.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres