Dansmozaïek Haacht

2014-06-17
Wil je dansen en je volledig uitleven, zelfs op een podium? Dan moet je bij Dansmozaïek Haacht zijn, de bruisende dansschool van juf Katrien Verstraeten. Vanaf de tweede kleuterklas tot het laatste middelbaar: iedereen vindt zijn gading in diverse dansstijlen. Katrien Verstraeten, bezieler van Dansmozaïek Haacht, staat te springen om wat meer toelichting te geven…

Hoe en wanneer is Dansmozaïek Haacht precies ontstaan?

Dansmozaïek Haacht startte in 2000. Ik studeerde toen nog psychologie, maar gaf wel al jaren les aan het conservatorium van Mechelen en het ballet van Bonheiden. Ik vond dat ook de kinderen van Haacht kansen moesten krijgen om hun danstalent te ontdekken. Daarom organiseerde ik in de zomervakantie een dansweek. Dat was zo een succes dat er maar liefst 70 kinderen kwamen opdagen, die stonden te springen om ook tijdens het jaar te dansen. Zo zag Dansmozaïek Haacht het levenslicht.

Hoeveel leden tellen jullie intussen?

Het aantal dansers is sinds de start sterk toegenomen. Toch blijven we vooral meisjes aantrekken. Onder de 300 leden tellen we slechts 2 jongens. Natuurlijk kunnen zij op veel aandacht rekenen van hun vrouwelijke mededansers… Ik ben de enige dansleerkracht die heel de bende onder controle houdt en aan het dansen zet.

Wat zijn tot nu toe de meest onvergetelijke activiteiten van je dansschool?

We zijn heel erg fier dat onze dansers mogen meedansen met Laura Omloop. Zij won in 2009 junior eurosong met haar jodelversie van ‘zo verliefd’. Ik maak de choreo's voor Laura's nieuwe liedjes en leer ze ook aan de dansers. Samen met Laura treden we op tijdens verschillende evenementen, zoals zomerconcerten en tv optredens. Een aangename ervaring voor de dansers en een mooie kans om podiumervaring op te doen. Verder zijn we heel trots op de resultaten van onze wedstrijdgroepen dans. Zij nemen sinds een viertal jaar deel aan wedstrijden van Gymfed en slepen mooie prijzen in de wacht. Zowel de kidsgroep als de jeugdgroep slaagt er in de jury te overtuigen. Bij die wedstrijden is een sterke groepssfeer aanwezig. Dansers werken samen om een doel te bereiken en als dat dan nog eens beloond wordt met een mooie beker is dat dubbel plezier.

Waarom moeten jongeren zich aansluiten bij Dansmozaïek Haacht?

Tweejaarlijks organiseren we een grote show. Van kleuter tot 18+er, iedereen staat op de planken en toont zijn kunnen. Ook dat is een heel fijne ervaring waar dansers lang naar uitkijken en waaraan ze een mooie herinnering houden. Dansmozaïek Haacht is in 2012 uitgeroepen tot "happy club" door double pass. Deze organisatie zocht doorheen heel België de meest enthousiaste jeugdsportclub. Wij zijn erg fier dat wij deze titel mogen dragen. Want al draait het in onze dansschool om bijleren en oefenen, vriendschap is nog belangrijker.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres