Bart Swings kaapt provinciale sportprijs weg

2012-02-02

Tijdens het provinciaal sportgala op woensdag 1 februari kaapte Bart Swings de hoofdprijs weg. Een verdiende bekroning voor de meervoudige wereldkampioen skeeleren uit Herent. Andere genomineerden waren mountainbiker Kevin Van Hoovels uit Betekom, horden- en estafetteloopster Elodie Ouedraogo uit Kessel-Lo en voetbalploeg OHL.

Al van in de jeugdreeksen stapelt Bart Swings de medailles op. Een echte allrounder die op de piste en de weg goed uit de voeten kan, en zowel schittert in korte nummers als op lange afstanden. Samen met broer Maarten en Ferre Spruyt is hij de sterkhouder van RSC Heverlee. Bovendien is Bart ook een van onze grootste schaatstalenten. Een schitterende ambassadeur voor Vlaams-Brabant en voor de skeeler- en schaatssport.

Kris Bosmans uit Overijse werd verkozen tot beste sporter met een handicap. Kris was een succesvol jeugdwielrenner tot hij getroffen werd door een trombose. Na een lange revalidatie startte hij met paracycling (wielrennen voor mensen met een fysieke beperking). In 2011 behaalde hij in Roskilde de wereldtitel in de C3 klasse.

De prijs voor de meest beloftevolle jongere ging naar wielrenner Jasper De Buyst. Deze jonge kampioen haalde in de voorbije jaren verschillende titels op de piste en de weg. De toekomst van het wielrennen in onze provincie lijkt verzekerd.

Atletieklegende Miel Puttemans uit Vossem kreeg de trofee voor sportverdienste. De beelden van de finale van de 10.000 meter op de Olympische Spelen in Munchen zitten in ons collectief geheugen. Puttemans werd toen in de laatste meters voorbijgesneld en moest genoegen nemen met zilver. Maar ook zonder gouden plak is Miel een van onze grootste atleten: in zijn lange carriere liep hij maar liefst 16 wereldrecords, vooral indoor.

De winnaar van de publieksprijs is voetbalploeg Oud-Heverlee Leuven. Geen verrassing want toen de fusieclub vorig seizoen promoveerde naar de hoogste klasse werd Leuven voetbalgek. Voor het eerst in 60 jaar speelt er terug een Leuvense club in de hoogste afdeling. Duimen dat het sprookje blijft duren.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres