Betaal je niet blauw aan gas en elektriciteit: tweede editie van Samenstroom

2012-02-13

De huidige temperaturen zijn een ware aanslag op de energiefactuur. Daarom beslisten sp.a Vlaams-Brabant, Curieus, ABVV en de socialistische mutualiteit van Brabant om de groepsaankoop voor groene elektriciteit en gas nu al op te starten. De eerste editie van Samenstroom was een groot succes. Maar liefst 11.339 gezinnen tekenden erop in. En nog belangrijker: 4.265 gezinnen stapten over naar een nieuwe leverancier en bespaarden zo tot 25% op hun energiefactuur. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven.

Bij een groepsaankoop vragen zoveel mogelijk gezinnen aan verschillende leveranciers van gas en elektriciteit hun beste prijs. Hoe meer mensen zich inschrijven, hoe groter de kans op scherpe tarieven. Het voorbeeld van vorig jaar toont aan dat dit loont. Bovendien kan je via een groepsaankoop overstappen zonder administratieve rompslomp. Internetbedrijf iChoosr digitaliseert de inschrijvingen, organiseert de onlineveiling en zorgt voor de contacten met de energiebedrijven. Waar wacht je dus nog op?

Deelnemen is vrijblijvend: wie intekent, vraagt enkel een offerte. Achteraf beslis je of je hierop ingaat of niet. Iedereen kan inschrijven via www.samenstroom.be, via lokale contactpersonen of met een inschrijvingsformulier. Op 20 mei sluiten de inschrijvingen, op 21 mei start de onlineveiling en brengen de verschillende leveranciers hun bod uit. Vanaf 22 mei krijgt iedere deelnemer een persoonlijke en vrijblijvende offerte.

Van links naar rechts: Jef Baeck (voorzitter FSMB), Tom Troch (voorzitter sp.a Vlaams-Brabant), Karin, Jo Stulens (secretaris sp.a Vlaams-Brabant)

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres