Een sterke ploeg: SP.a stelt kandidaten voor de verkiezingen van de provincieraad voor

2012-06-11

Veel sfeer in Leuven. Daar maakte SP.a de provincieraadslijsten voor de kiesdistricten Diest, Leuven en Tienen bekend. Een mooie mix van ervaren krachten en nieuwkomers. SP.a dingt met drie vrouwelijke lijsttrekkers naar de gunst van de kiezer: Denise Vandevoort voor Leuven, Marie-Claire Loozen voor Tienen, en ikzelf voor het kiesdistrict Diest. We worden bijgestaan door ervaren politici en jonge en gemotiveerde kandidaten die zich voluit willen inzetten.

In het district Leuven trekt Leuvens schepen Denise Vandevoort de lijst, burgemeester Louis Tobback en schepen Mohamed Ridouani duwen. Verder nog de schepenen Jo De Clercq (Herent) en Cil Cuypers (Bierbeek), provincieraadslid Jo Stulens (Leuven), de gemeenteraadsleden Eveline Madrid en Laila El Abouzi (Leuven), Griet Lissens (Herent) en OCMW-raadslid Griet Verhenneman (Bertem). De lijst wordt vervolledigd door Katleen De Muylder (Huldenberg), Jesse Stroobants (Oud-Heverlee) en Bernard Tuyttens (Kortenberg).

De lijst in het district Tienen wordt getrokken door schepen Marie-Claire Loozen (Tienen). Zij krijgt de steun van burgemeesters Marcel Logist (Tienen) en Guido Langendries (Boutersem) die de lijst duwen. Samen met de gemeenteraadsleden Eddy Vandenbosch (Landen), Elke Allard (Geetbets), OCMW-raadslid John Swinnen (Zoutleeuw) en nieuwkomer Natasja Ons (Glabbeek) een gemotiveerd team.

Voor het kanton Diest wisten we sterke kandidaten te overtuigen. Niet in het minst nationaal sp.a-voorzitter Bruno Tobback als lijstduwer. Maar ook schepenen Fons Lemmens (Tielt-Winge), Griet Vandewijngaerden (Kortenaken) en Marc Florquin (Diest) en gemeenteraadsleden Daisy De Neef (Boortmeerbeek), Geert Schellens (Aarschot), Dimitri Casteleyn (Holsbeek) en Sofie Coomans (Scherpenheuvel-Zichem) zijn meer dan ooit gemotiveerd. Enthousiaste nieuwkomers zijn Farida Tierens (Rotselaar), Dries Vandenbroeck (Aarschot) en Carine Van Camp (Diest).

Ook in het arrondissement Halle-Vilvoorde werden de kandidaten voor de provincieraadsverkiezingen voorgesteld. In Vilvoorde trekt Tom Troch met een jonge ploeg naar de kiezer: maar liefst 7 jongerenkandidaten, waarvan er 4 voor de eerste keer opkomen. Maar ook oude bekenden zoals Fatima Lamarti, Roel Anciaux, Yvette Luypaert, Dirk De Wulf, Else De Wachter en Hans Bonte. Martine Lemonnier is lijsttrekker in kiesdistrict Halle. Met 8 jonge kandidaten kiest ook zij resoluut voor vernieuwing. Deze jongeren krijgen de steun van Johnny Van Droogenbroeck, Katia Segers, Michel Ruykens, Mia De Vits en Saïd El Khadraoui.

Op maandag 25 juni legt SP.a het provincieraadsprogramma voor op een provinciaal verkiezingscongres. Alle leden krijgen voordien de kans om het programma te amenderen

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres