Genderfilm "Le Tigre On Tour"

2011-12-21

Op vrijdag 16 december werd in het Provinciehuis gratis de film "Le Tigre On Tour" gespeeld. De film is een dynamische muziekdocumentaire over het befaamde Amerikaanse dance-punk trio Le Tigre op hun ultieme internationale tour. Onder leiding van de excentrieke Riot Grrrl pionierster Kathleen Hanna heeft de groep over de jaren heen een niet te imiteren stijl ontwikkeld. Concerten, interviews en archiefbeelden leren de kijker een trio kennen dat traditionele gendernormen overstijgt. Het filmevenement was een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant, de Vrouwenraad en Cavaria.

"Over mannen en vrouwen bestaan heel wat vooroordelen. Le Tigre steekt hiermee de draak, op een speelse en creatieve manier. Meteen ontkracht de groep het levensgroot cliché dat feministen geen gevoel voor humor hebben. Een aanrader", aldus Karin.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres