Holebifilmfestival nu ook in Tienen

2012-11-09

Van 7 tot 23 november vindt het 12e Vlaams-Brabantse Holebifilmfestival plaats. Nieuw is dat er dit jaar voorstellingen zijn in Tienen en Sint-Pieters-Leeuw. 'Film is een sterk medium om ogen te openen, vooroordelen te bestrijden en drempels te verlagen. Met dit filmfestival maken we holebiseksualiteit meer zichtbaar en hopelijk ook meer aanvaardbaar. Want hoe men het ook draait of keert, heteroseksualiteit blijft de norm binnen onze samenleving. Met alle gevolgen vandien. Ook nu nog is het voor holebi's niet vanzelfsprekend om zich te outen, en ook nu nog ervaren ze soms negatieve reacties op hun geaardheid. Er is dus nog heel wat werk aan de winkel. Spijtig, want liefde is toch universeel', zegt Karin. Dat de holebiproblematiek actueler is dan ooit, bewezen de reportages in Volt en Panorama deze week.

Voor deze editie breidt het Holebifilmfestival Vlaams-Brabant weer uit. Naast Leuven, Haacht, Halle, Aarschot, Overijse en Vilvoorde zijn er nu ook voorstellingen in Tienen en Sint-Pieters-Leeuw. 'En daar zijn we blij mee', aldus Karin. 'Want het is onze bedoeling om met dit festival zoveel mogelijk gemeenten te bereiken'.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres