Jonna Theater brengt stuk over armoede in provinciehuis

2012-01-09

Op dinsdag 10 januari kan iedereen om 20 uur gratis naar 'Het meisje met de zwavelstokjes' in het provinciehuis. Het theaterstuk vertrekt van het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen. Een jong meisje probeert lucifers te kopen, maar niemand ziet haar staan. Ze droomt van een warm huis met een rijkgevulde tafel. In de gloed van haar zwavelstokjes heeft zij een visioen...

Deze pakkende bewerking is een aanklacht tegen ongelijkheid vroeger en nu, en een oproep om er samen iets aan te doen. Erg relevant en actueel, want ook in Vlaams-Brabant is armoede voor velen de harde realiteit. In onze provincie moet 1 gezin op 6 het rooien met minder dan 850 euro per maand. Die armoede treft ook steeds meer kinderen. Dubbel onrechtvaardig omdat elk kind recht heeft op geluk, maar ook omdat armoede een vicieuze cirkel is.

'Schop de mensen tot ze een geweten krijgen', schreef Louis Paul Boon destijds. Een boodschap die ze bij Jonna goed begrepen hebben. Laat je inspireren door de opvoering en neem de handschoen op. Want armoede is onaanvaardbaar.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres