Leerlingen Wijnpers testen unieke duurzame fietslamp

2012-01-30

De provinciale school De Wijnpers kocht 30 schoolfietsen aan. Deze zullen ingezet worden voor korte verplaatsingen naar de sporthal, het zwembad, de tuinbouwpraktijk in Herent en educatieve excursies in de regio. De Wijnpers ging op zoek naar robuuste, veilige en duurzame fietsen. Deze zoektocht leidde tot een unieke samenwerking tussen de school, het sociale economieproject Vélo vzw en het Fablab van de KULeuven. Enkele leerlingen van De Wijnpers maakten alvast een eerste testrit op 27 januari.

Naast het robuuste frame met duurzaam stuur, zadel en pedalen, naafversnellingen, naafremmen, een in hoogte verstelbaar zadel en een voorlicht met naafdynamo, heeft deze schoolfiets ook een uniek duurzaam en innovatie achterlicht. Dit achterlicht dat ontwikkeld werd door Fablab van de KULeuven is draadloos, stevig, zonder batterijen en geeft weinig weerstand. Het werkt op elektriciteit dat wordt opgewekt door magneetjes in de achterband. De leerlingen van De Wijnpers zullen nu deze fietslichtjes testen. Een wereldprimeur!

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres