Maak abortus tot 20 weken mogelijk

2016-08-09

Elk jaar gaan tussen de 500 en 600 Belgische vrouwen naar Nederland voor een abortus. Allemaal zijn ze meer dan 12 weken zwanger waardoor ze in ons land niet terecht kunnen. sp.a stelt - met steun van de abortuscentra - voor om de termijn op te trekken naar 20 weken. Zo helpen we een kleine maar zeer kwetsbare groep.

Abortus is een ingreep die mentaal en fysiek zwaar kan wegen. Daarom gebeurt die best dicht bij huis. Maar als je verder bent dan 12 weken moeten de Belgische abortuscentra je doorsturen naar Nederland. Mensonwaardig vinden die centra en sp.a. Zij pleiten ervoor om ook in ons land de wettelijke termijn op 20 weken te brengen.

Daarnaast vraagt sp.a om abortus definitief uit de Belgische strafwet te halen. Nu worden vrouwen met een schuldgevoel opgezadeld, terwijl de beslissing en de ingreep al zo belastend zijn. Tot slot willen de socialisten veel meer nadruk leggen op preventie. Via de scholen moeten jongeren veel meer bewust worden van de gevolgen van een ongewenste zwangerschap.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres