TAnder - geen gewone school

2011-09-04

Op 1 september opende TAnder voor het eerst haar deuren. TAnder is geen 'gewone' school. Het is een school voor jongeren met een licht mentale handicap met bijkomende gedrags- en/of emotionele problemen. De provincie Vlaams-Brabant geeft aan deze nieuwe vorm van onderwijs een subsidie van 35.000 euro.

In de regio Leuven is er een stijgende vraag naar onderwijs voor jongeren met een licht mentale handicap met bijkomende gedrags- en/of emotionele problemen. Het huidige onderwijssysteem kan geen antwoord geven op de specifieke pedagogische noden van deze jongeren. TAnder creërt een alternatieve onderwijsvorm waarbij onderwijs, welzijn en (school)time-outvoorzieningen een unieke combinatie vormen en elkaar gestructureerd aanvullen. Het project is het resultaat van de unieke samenwerking tussen een 70-tal betrokkenen uit verschillende sectoren.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres