Uplace: de middenvinger van N-VA aan de ganse regio

2015-12-06

Wie ook maar iets begaan is met het milieu zou er stilaan moedeloos van worden. Na de federale beslissing om Doel 1 en 2 langer open te houden – een cadeau met grote strik voor Electrabel – en de pijnlijke vaudeville rond het klimaatakkoord dachten velen dat de bodem bereikt was. Niet is echter minder waar. Als klap op de vuurpijl keurde de Vlaamse regering onder impuls van N-VA het gewestelijk uitvoeringsplan (GRUP) voor het Vlaams Strategisch gebied rond Brussel goed. Een GRUP waarvan ook Uplace deel uitmaakt. ‘Als we de boel om zeep helpen kunnen we het maar beter goed doen’, was wellicht de achterliggende filosofie.

Door de goedkeuring van het GRUP komt de speeltuin van Bart Verhaeghe weer een stapje dichter. En dat is bijzonder slecht nieuws voor de regio. Niet alleen omwille van extra files en fijn stof, ook omdat dit een economische ramp betekent voor de omliggende steden en gemeenten. Met Uplace zet N-VA – toch de zelfbenoemde pleitbezorger van de hardwerkende Vlaming – tal van handelaars een pad in de korf. Leuven, Mechelen en Vilvoorde toonden zich om die reden al meermaals felle tegenstanders van het megacomplex. Maar ook voor de kleinhandel in Haacht, Kampenhout en Tremelo breken bange tijden aan. Want ook daar zien ondernemers met lede ogen de komst van dit winkelgedrocht tegemoet.

In de discussie over Uplace schermen voorstanders steevast met de jobs die het centrum zou creëren. Daarbij vergeet men natuurlijk te vermelden dat minstens even veel arbeidsplaatsen zullen sneuvelen bij winkeliers in de regio. Voor N-VA tellen kleinhandelaars duidelijk minder dan het grote geld. Hopelijk houdt de Raad van State ook deze keer het hoofd koel en wordt het plan vernietigd. We gaan alvast na wat we vanuit Haacht kunnen ondernemen om de goedkeuring van dit GRUP tegen te houden.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres