En attendant Godot: CD&V, N-VA en de jeugdwerkloosheid

2014-01-17

Federaal minister Monica De Coninck (sp.a) lanceert een voorstel om werkcheques in te voeren. Een omvorming van de Activamaatregelen met minder administratieve rompslomp. Want door al het papierwerk haken nu vooral veel kleinere bedrijven af. Loonkostvermindering, administratieve vereenvoudiging en 15.000 extra jobs voor laaggeschoolde jongeren: je zou applaus verwachten op alle banken. En jawel, UNIZO, VBO en het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen – toch geen rode jongens - reageren positief.

Heel andere geluiden bij CD&V en N-VA. Als het van hen afhangt mag Monica haar plannen terug opbergen. Wie zoekt naar inhoudelijke redenen is er aan voor de moeite. CD&V en N-VA willen gewoon niet dat de federale overheid maatregelen neemt binnen een bevoegdheid (doelgroepenbeleid) die over een paar maanden naar Vlaanderen verhuist. Verkiezingskoorts of communautaire verblinding?

Goed om weten waar de prioriteiten liggen bij de christendemocraten en de nationalisten. Als het van hen afhangt zullen jonge werklozen alvast wat meer geduld moeten oefenen. Wachten op Godot?

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres