Van vergeving naar schuldig verzuim

2012-03-29

Tijdens de schoolstrijd vocht menig gelovige om 'de ziel van het kind'. Arme bloedjes toevertrouwen aan een goddeloos lerarenkorps : het leek wel een gruwel. Op andere vlakken keek men minder nauw, getuige de lange reeks pedofilieschandalen met paters en priesters in de hoofdrol. Wandaden die met de mantel der liefde werden toegedekt. Een traditie waar Mieke Van Hecke, hoofd van de Guimardstraat, weer bij aanknoopt. Haar uitspraak om mild te oordelen over Roger Vangeluwe en hem vergiffenis te schenken, slaat mij - en velen - met verstomming. De bisschop heeft al genoeg geboet, dixit Van Hecke.

Heb ik iets gemist ? Zit de man dan toch achter tralies ? Helaas : de pedobisschop ontsnapte aan vervolging omdat de feiten verjaard waren. Omdat men binnen de kerk gedurende al die tijd de andere kant op keek nota bene. Maar Van Hecke vindt dat Vangheluwe voldoende gestraft is omdat hij niet meer mag voorgaan in een misviering. Ocharme toch...

Kindermisbruik valt niet te vergeven. Het tekent slachtoffers voor de rest van hun leven. Dit wegwuiven of banaliseren is schuldig verzuim. Iets wat een topvrouw uit de onderwijswereld toch zou moeten weten.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres