Armoedebeleid in de kijker in het provinciehuis

2013-07-04

Op 19 juni was minister van Armoedebestrijding Ingrid Lieten te gast in het provinciehuis. Ze wil samen met de provincie gemeenten aanzetten om van armoedebeleid een speerpunt te maken. En dat is nodig, want 1 op 10 kinderen groeit op in een kansarm gezin. Lokale besturen kunnen dan het verschil maken, want zij staan het dichtst bij de bevolking.

Tijdens de inspiratiedag stonden goede lokale voorbeelden centraal. Concrete acties op het terrein van gemeenten, OCMW’s en tal van organisaties. Werken met ervaringsdeskundigen, inzetten op gezinsondersteuning, een fietsschool, renteloze leningen voor energiebesparende maatregelen: het zijn allemaal voorbeelden van hoe je lokaal aan de slag kan. Engagement en creativiteit als wapen tegen armoede. Aan het werk! Je kan de presentaties van de studiedag vinden via onderstaande link.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres