Balenberg wordt Sven Nys Cycling Center

2012-06-27

De Balenberg is een begrip voor al wie van wielrennen houdt. Op deze prachtige locatie komt binnenkort het Sven Nys Cycling Center. De provincie, de gemeente Tremelo en de NV Balenberg van Sven Nys slaan hiervoor de handen in mekaar. In dit trainings- en belevingscentrum op de Balenberg zal de fiets centraal staan.

Het belevingscentrum koppelt op een unieke wijze sport aan toerisme. Wie gebeten is door de wielermicrobe zal niet alleen terecht kunnen in de villa voor een interactieve tentoonstelling, maar zal zelf ook het parcours van de 'Grote Prijs Sven Nys' kunnen afleggen. Uiteraard wordt het centrum ook het ideaal vertrekpunt voor wandel-, fiets- of mountainbiketochten in het Hageland.

Met de uitbouw van offroadwielercentrum, onder de vleugels van Sven Nys, krijgt het veldrijden wat het al jaren verdient. De Balenberg wordt de thuis van iedereen met een hart voor wielrennen. Zowel de prof als de recreatieve fietser is er welkom. Geen gesloten centrum, maar een plaats waar elkeen aan den lijve kan ondervinden hoe mooi én zwaar veldrijden wel is. Een belevingscentrum in de ware zin van het woord.

Dit huis van de wielersport wordt dé uitvalsbasis voor veldrittrainingen in ons land. Jongeren zullen er van Sven de knepen van het vak leren en hun techniek perfectioneren. Maar ook de wielerbond zal gebruik maken van deze toplocatie. De toekomst van de cyclocross lijkt verzekerd. Maar er zijn ook plannen voor andere disciplines, zoals mountainbike, BMX en trial. Jongeren zullen van alles kunnen proeven en zien waar hun talenten liggen. Ze worden zo alleen maar betere en completere renners.

De provincie voorziet voor dit initiatief 150.000 euro binnen het sportbudget, en zal ook in het beheer van de site een rol spelen. Op die manier wordt gegarandeerd dat de Balenberg er is voor iedereen.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres