De Block ontloopt verantwoordelijkheid. Patiënt opnieuw de klos.

2017-03-23

De beroepsvereniging van de kinesisten liet vorige week weten dat de meerderheid van haar leden het akkoord dat men voorgelegd krijgt niet ziet zitten. Wanneer neemt minister De Block (Open VLD) haar verantwoordelijkheid eens op? Want de patiënt is de dupe van het uitblijven van de akkoorden. De manier waarop De Block de factuur doorschuift naar de patiënt is ongezien.

Tienduizend kinesisten verklaarden al dat het voorstel van de minister hen niet zint. De kans dat er op 10 april – de einddatum voor de officiële uittreding - geen akkoord is, wordt zo met de dag groter. En als dit er toch is, zal een groot deel van de kinesisten het niet volgen. Waardoor de patiënt bij steeds minder kinesisten aan het wettelijk tarief terecht kan.

Trouwens: ook nu al betaalt de patiënt de rekening van de besparingspolitiek. Uit cijfers van de socialistische mutualiteiten blijkt namelijk dat kinesisten steeds vaker supplementen doorrekenen. De laconieke houding van de minister is dan ook wraakroepend. Het is immers deze regering die de zorgverstrekkers gebruuskeerd heeft met een ondoordachte besparing. Anders gezegd: De Block is in hoogsteigen persoon verantwoordelijk voor de duurdere zorg.

De situatie bij de kinesisten is spijtig genoeg niet het enige probleem. Ook de tandartsen bepalen hun tarieven vrij sinds 1 januari.  Daar maakt men zelfs geen aanstalten om tot een akkoord te komen en duiken steeds vaker supplementen op. De artsen zijn nog gebonden door een akkoord, maar dat staat onder druk. En bij de specialisten zien we een toename van het aantal keren dat men supplementen aanrekent.

sp.a roept De Block al maanden op om tot actie over te gaan. Helaas zonder veel resultaat. We kunnen dus alleen maar vaststellen dat de minister de patiënt bewust laat opdraaien voor de besparing.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres