De Maggie-factuur: een vergiftigd geschenk voor de volgende regering

2018-09-14

Ongehoord hoe Maggie De Block (Open VLD) de factuur van het ontspoorde geneesmiddelenbudget simpelweg doorschuift naar de volgende regering. Een slinkse begrotingstruc die ons allemaal zuur kan opbreken. Na het zomerakkoord kondigde de minister van Volksgezondheid nog triomfantelijk aan dat ze bijkomende middelen voor kankermedicijnen had binnengehaald. Maar de toelichting achter die begrotingscijfers is glashelder: in plaats van extra budget te verwerven voor haar departement, heeft Magic Maggie haar toverstok bovengehaald. Er zijn immers helemaal geen bijkomende centen. De rekening wordt gewoon aan de volgende regering gepresenteerd. Zo pleegt De Block roofbouw op de toekomst van onze gezondheidszorg.

We waarschuwen de minister al jaren dat het zo niet verder kan. Met constructieve voorstellen om onze gezondheidszorg beter, betaalbaarder en effectiever te maken. Ook academici, het Kenniscentrum voor Gezondheidszorg, Test-Aankoop en De Stichting Tegen Kanker willen in gesprek. Maar iedereen botst op een njet. Keer op keer gaan de meerderheidspartijen het debat over de toekomst van de geneesmiddelenuitgaven uit de weg. De enorme besparingen van Maggie De Block dienden de betaalbaarheid van onze gezondheidszorg een serieuze klap toe. Nu deelt de minister - nog maar eens - cadeaus uit aan de farma-industrie. Nieuwe putten die de volgende regering zal moeten dichten.
 

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres