Een extra medewerker voor Youca Action Day

2018-10-29

18 oktober was het Youca Action Day, de vroegere Zuiddag. Meer dan 15.000 leerlingen ruilden de schoolbanken in voor een dagje werken. Hun loon  gaat naar 3 jongerenprojecten: 1 in Ecuador en 2 in België. Mijn nichtje Lisa was 1 van hen. Hieronder vinden jullie haar verslag.

De dag begon met een bezoekje aan het gemeentehuis van Haacht. Een prachtig, modern gebouw in het hart van de gemeente van het Primusbier. Hier bevinden zich de kantoren waar inwoners terecht kunnen voor allerlei zaken. Op de tweede verdieping vind je de collegezaal, waar de schepenen van meerderheidspartijen wekelijks samenkomen om beslissingen te nemen die het leven van de Haachtenaar zo aangenaam mogelijk maken. Ik moest me inhouden om niet met de hamer van de voorzitter op tafel te slaan.

De dag ging verder met een bezoek aan het federaal parlement. De bekende groene stoelen uit Villa Politica zaten uitstekend maar ik verkoos toch die van de voorzitter. Iets later was de Senaat aan de beurt en hoewel deze stoelen rood zijn (toevallig mijn favoriete kleur) en heel uitnodigend oogden bleef ik toch trouw aan de stoel van Siegfried Bracke. In de gangen boven Kamer en de Senaat werken de verschillende partijen aan de toekomst van België. De ene wat harder dan de andere natuurlijk. Na deze rondleiding was het etenstijd en kon ik plaatsnemen op de bezoekerstribune om mijn allereerste vragenronde live mee te maken. In de Kamer zaten op dat moment veel bekende politici. Ik wist niet of een klein socialistje zoals ik nu blij moest zijn omdat ik bekende politici tegenkwam, of dat ik al aan mijn toekomst moest denken en met een professionele ‘bitchface’ moest kijken. Want dat kunnen de politici tegenwoordig heel goed. Na de vragenronde werden alle voorstellen gedaan waarover later die dag gestemd zou worden. De bel ging, de Kamer liep vol en de stemming kon beginnen. Het einde van een  leerrijke dag, tijd om naar huis te gaan.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres