Dossier afvaloven weer brandend actueel

2012-03-22

Op 13 maart stelde de provincie het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) voor het Bijzonder Economisch Knooppunt Kampenhout-Sas voorlopig vast. In dit PRUP wordt afvalverbranding uitgesloten in dit gebied. Een belangrijke stap, want vanaf nu heeft de provincie een stevig instrument om een vergunningsaanvraag te weigeren.

In april en mei is er een openbaar onderzoek over het PRUP, dat ter inzage ligt in het provinciehuis en in de gemeentehuizen van Boortmeerbeek, Kampenhout en Haacht. Na dit openbaar onderzoek en de behandeling van de bezwaarschriften kan de provincieraad dit najaar het PRUP definitief vaststellen. Dan gaat het ter goedkeuring naar de Vlaamse regering.

De voorlopige vaststelling van het PRUP kwam overigens net op tijd. Zopas raakte immers bekend dat Recover Energy een nieuwe bouwvergunning aanvroeg. Net als vorige keer gebeurde dit rechtstreeks bij de Vlaamse overheid. Het bedrijf hoopt zo de gemeente en de provincie buitenspel te zetten. Het baseert zich hiervoor op een zeer twijfelachtige interpretatie van de bijzondere procedure in de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening.

Binnenkort organiseert de gemeente Kampenhout een nieuw openbaar onderzoek over de plannen van Recover Energy. De 14.000 bezwaarschriften die er bij de vorige aanvraag ingediend werden zijn hiervoor helaas niet geldig. Vzw Stop de Oven en de sp.a afdelingen van de regio willen daarom weer massaal bezwaarschriften verzamelen. Dien dus zeker terug bezwaar in tegen de afvaloven! Op naar de 20.000?

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres