Een toekomst voor de Haachtse handelaars

2013-07-06

De Haachtse handelaars kennen barre tijden. Op korte tijd verdwenen tal van zaken (warme bakker, beenhouwer, kruidenier, bloemist, kledingwinkel, … ). Die tendens willen we ombuigen, in het belang van de winkelier, de consument en alle inwoners. Iedereen koopt immers graag voedsel, een krant of kleding bij de handelaar om de hoek. Wonen, winkelen en horeca horen samen. Geen aangename dorpskern zonder een gezonde handel!

Nog niet zo lang geleden stond Haacht bekend omwille van zijn kwaliteitsvolle kleinhandel. Die reputatie dreigt verloren te gaan. Daarom moeten we dringend ingrijpen. Met SP.a Haacht nemen we het voortouw.

Uiteraard kan het gemeentebestuur de crisis niet oplossen. Maar met een slim ondersteuningsbeleid kom je al een eind. Het is dus tijd voor gerichte maatregelen die handelaars aanzetten om in Haacht hun kans te wagen! Financiële en andere prikkels om investeren in onze gemeente (terug) de moeite waard te maken. Zoals een starterspremie of een subsidie voor de renovatie van leegstaande panden. De organisatie van een ‘Dag van de buurtwinkel’ en andere activiteiten die Haacht als handelscentrum op de kaart zetten. Een jaarlijkse prijs om creatieve ondernemers te belonen. Deze en andere voorstellen presenteren we op een debat in het najaar.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres