Eerste betonplaat voor eerstegraadsgebouw De Wijnpers

2013-05-13

Vandaag werd met veel feestgedruis een betonplaat geplaatst van de nieuwbouw voor de eerste graad van De Wijnpers. Leerlingen, leerkrachten en buurtgenoten waren mee van de partij. Met dit feestmoment wil de provincie Vlaams-Brabant haar inspanningen voor het provinciaal onderwijs in de verf zetten. Ons provinciaal onderwijs is uniek in haar soort en speelt flexibel in op hedendaagse ontwikkelingen en regionale eigenheden. Een gepaste infrastructurele ondersteuning van dit provinciaal onderwijs is dan ook noodzakelijk.

Zo is het ontwerp van deze nieuwbouw voor de eerste graad gebaseerd op de pedagogische visie die onze provinciale school De Wijnpers hoog in het vaandel draagt. Eerste graadsleerlingen (= 12-13 jarigen) hebben nood aan de juiste begeleiding en omkadering om de overstap naar de ‘grote school’ niet te bruusk te laten verlopen. Daarom is voor deze nieuwbouw gekozen voor een ‘cocon’-ontwerp, zodat deze jonge leerlingen op een rustige manier kunnen wennen aan het ritme van het secundair onderwijs.

Tegelijkertijd heeft dit ontwerp oog voor de relatie met de buurt. In dit gebouw is er ook een sporthal. Die is bereikbaar via een aparte toegang zodat de sportinfrastructuur ook kan opengesteld worden voor de omgeving. Deze aparte toegang vermijdt de doorbreking van de cocon. Op niet-schooluren zijn sportclubs of buurtinitiatieven welkom in deze sporthal. Ook andere locaties op De Wijnpers staan trouwens op niet-schooluren in dienst van de lokale gemeenschap. Zo wordt De Wijnpers méér dan een school.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres