Opening mountainbikenetwerk Dijle- en Hageland

2013-05-16

Zaterdag werd het mountainbikenetwerk Dijle- en Hageland officieel geopend. De zon schitterde, wat mooi meegenomen was voor de meer dan 130 mountainbikers die stonden te trappelen om de georganiseerde toertocht in te fietsen. Dit mountainbikenetwerk, dat 997 km aan bewegwijzerde routes bevat, is een onderdeel van een grensoverschrijdende mountainbikeroute. Het vertrok vanuit 7 bestaande gemeentelijke mountainbikeroutes en werd uitgebreid tot 20 routes. Voor de ontwikkeling werd beroep gedaan op de terreinkennis van lokale clubs en gemeentelijke sportdiensten.

Er zijn 40 vertrekplaatsen en 2 bike washes: één in het provinciedomein Halve Maan in Diest en één in het provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw. Het netwerk kwam tot stand dankzij de samenwerking tussen de provincie Vlaams-Brabant, Bloso en 27 gemeenten uit het Dijle- en Hageland. Het werd voor de helft gefinancierd met Europese middelen uit het Interreg IV-project.

Zin om het mountainbikenetwerk te verkennen?

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres