Eindelijk doorbraak voor veralgemening regeling derdebetalers?

2018-06-26

Met de verkiezingen in zicht pleit CD&V plots voor een veralgemeende derdebetalersregeling bij de huisarts. Opvallend, want in het verleden gingen de christendemocraten steeds op de rem staan wanneer sp.a hiervoor ijverde. Toch is het goed dat CD&V het geweer van schouder verandert. Want niets houdt hen nu nog tegen om het wetsvoorstel van sp.a te steunen.

De sp.a fractie vraagt al een klein decennium om de invoering van een veralgemeende derdebetalersregeling. Niet alleen bij de huisarts, maar ook bij specialisten en tandartsen. Op die manier betaal je enkel nog het remgeld. De rest van het ereloon past de mutualiteit rechtstreeks bij. Zo wordt gezondheidszorg toegankelijk en betaalbaar voor iedereen.

In tijden van digitalisering kan je het niet meer verantwoorden dat patiënten het ereloon van hun zorgverstrekker voorschieten. Want dit is complex voor patiënt én voor arts. Toch hebben de meerderheidspartijen het sp.a-voorstel tot veralgemening van de derdebetalersregeling telkens weggehoond. Blijkbaar houdt de regering van de nodige administratieve rompslomp.

De weg vooruit van CD&V telt veel chicanes. Zonder GPS of kompas begin je er best niet aan. Al biedt deze laatste bocht mooie perspectieven. Of is dit slechts een opstoot van verkiezingskoorts? Antwoord binnenkort wellicht.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres