Het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Haacht mist ambitie

2011-09-27

We hebben er lang op moeten wachten, maar nu is het zover. Op 26 september lag het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan (GRS) voor op de gemeenteraad. Tijdens de bespreking betreurde sp.a het gebrek aan ambitie.

Een GRS moet de visie op de toekomst van een gemeente uitdrukken. Sp.a stelt voor Haacht alvast 3 prioriteiten voorop: aangenaam wonen, een culturele en commerciële centrumfunctie, en lokale tewerkstelling. Op al deze punten had het GRS best wat verder mogen gaan. Haacht moet een aangename plaats zijn om te wonen. Dat betekent o.a. voldoende betaalbare woningen. Sp.a pleit daarom voor 150 extra sociale huur- en koopwoningen tegen 2020. Heel wat meer dus dan de 68 woningen die tot nu toe gepland zijn. Ook moet Haacht investeren in een kwalitatieve woonomgeving. Met voldoende groen en plaatsen om te spelen en zich te ontspannen, met handel en voorzieningen in de buurt. Haacht moet voluit zijn rol als kantonale hoofdplaats spelen. Onze gemeente moet het commerciële hart van de regio worden, waar ook elke cultuurliefhebber zich thuisvoelt.

Werk in eigen streek is een belangrijk aandachtspunt. Om de welvaart te verzekeren, maar ook om onnodige verplaatsingen en daardoor milieu- en mobiliteitsproblemen te vermijden. Tegenover 8.581 inwoners op beroepsactieve leeftijd stonden er in 2008 slechts 4.062 tewerkstellingsplaatsen in onze gemeente. De conclusie is weer dezelfde: dit kan beter!

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres