Join2Bike scheert hoge toppen

2012-06-20

Elke wielerfan kent de Col du Galibier. Deze Alpenreus stond al tientallen keren op het programma van de Tour. Vorig jaar kwam Andy Schleck 2 keer al eerste boven, deze zomer laten de renners de Galibier links liggen. Het signaal voor Join2Bike om zelf de beklimming aan te vatten. Eind juni is het zover.

Join2Bike is geen gewone wielerclub: de integratie van sporters met een handicap staat centraal. Sporters met en zonder handicap fietsen samen, met steun van de provincie. Koersfietsen, handbikes, tandems en driewielers in een peloton. Ook bij de beklimming van de Galibier is dat het geval. Doel is zoveel mogelijk fietsers met en zonder beperking op de top te krijgen. Join2Bike is daarmee niet aan zijn proefstuk toe: vorig jaar werd de Mont Ventoux al overwonnen. Met de Galibier mikt men nu nog 700 meter hoger.

Het motto is 'fietsen voor fietsen'. Join2Bike verzamelt immers fondsen voor een uitleendienst met racefietsen voor personen met handicap. De perfecte aanvulling op het adviescentrum van het UZ Pellenberg dat gefinancierd wordt door de provincie. Veel succes!

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres