Wat als scholen zorgen hebben?

2012-06-14

Woensdag 6 juni bracht ik een bezoek aan het Centrum voor Leerzorg (CLZ). Dit centrum kreeg een provinciale subsidie van 24.700 euro i.k.v. het subsidiereglement 'innovatieve onderwijsflankerende projecten'.

Niet alle leerlingen doorlopen vlot hun schooljaren. Scholen proberen zoveel mogelijk ondersteuning aan te bieden door het uitbouwen van een zorgaanbod binnen de eigen school. Maar wat als een school met een zorgproblematiek wordt geconfronteerd waarop ze zelf geen antwoord heeft? Het Centrum voor Leerzorg Leuven speelt hierop in door de ervaring van verschillende scholen voor buitengewoon onderwijs en hun CLB's te bundelen. Zo wil het CLZ de expertise van het buitengewoon onderwijs zichtbaar maken en aanreiken aan scholen voor zowel buitengewoon als gewoon onderwijs.

Het Centrum voor Leerzorg verenigt de expertise van zeven scholen voor buitengewoon onderwijs en hun CLB’s in een platform dat elke maand samenkomt om zorgvragen te bekijken en op te nemen. Binnen dit platform zijn alle types van het buitengewoon onderwijs vertegenwoordigd. Zo wil het CLZ een net- en niveau-overstijgend ondersteuningsnetwerk zijn voor scholen van gewoon en buitengewoon onderwijs. Ondertussen kunnen 120 scholen uit 10 verschillende scholengemeenschappen een beroep doen op dit netwerk.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres