Kanker mag niet arm maken: sp.a wil lagere maximumfactuur

2019-02-13

Geld is wel het laatste waar iemand met kanker zich zorgen over zou mogen maken. Daarom vraagt sp.a een lagere maximumfactuur voor wie jaarlijks minder dan 12.300 netto verdient. Zo krijgen deze patiënten meer financiële zekerheid tijdens hun kankerbehandeling. Want een goede zorg moet betaalbaar blijven.

Momenteel bedraagt de maximumfactuur voor de laagste inkomensgroepen 450 euro. Dat bedrag willen sp.a en de Vlaamse liga tegen kanker terugbrengen tot 250 euro. Patiënten met een laag inkomen moeten dan jaarlijks maximaal 250 euro opleggen. Een maatregel die zo’n 15 miljoen euro zou kosten. Peanuts voor de staat, maar levensbelangrijk voor de patiënt.

Op termijn pleit sp.a ook voor een lager plafond voor andere groepen. En de partij wil maar liefst 1 miljard euro extra reserveren voor de gezondheidszorg. Zo bieden we opnieuw zekerheid op een betaalbare en kwaliteitsvolle zorg. Bijkomende verpleegkundigen moeten jobs in de zorg werkbaar houden. Dat is pas investeren in de toekomst!

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres