Karin deelt pleisterdoosjes uit tegen partnergeweld en lanceert campagne naar huisartsen

2011-11-25

Op 25 november is het de internationale dag tegen geweld op vrouwen. De provincie Vlaams-Brabant lanceert dan voor de zevende keer haar preventiecampagne in samenwerking met 22 gemeenten en de CAW's van Vlaams-Brabant. Op openbare plaatsen worden pleisterdoosjes uitgedeeld met een boodschap tegen partnergeweld en een telefoonnummer voor wie hulp zoekt. Karin trok met de medewerkers van de dienst diversiteit naar het station van Leuven.

Huiselijk geweld kan iedereen overkomen. Naar schatting 1 op 7 vrouwen is er slachtoffer van. Dit kan gaan om fysiek geweld, maar net zo goed om bedreigingen, schelden, seksueel misbruik of het vernielen van persoonlijke eigendommen. Toch vinden veel vrouwen het moeilijk om erover te praten en hulp te zoeken.

Op 25 november start ook een provinciale campagne die huisartsen aanspoort om patiënten door te verwijzen naar de hulpverlening. De kans is immers groot dat zij slachtoffers en plegers van partnergeweld over de vloer krijgen. Door snel in te grijpen kan de geweldspiraal doorbroken worden.

Tot 25 november staat de fototentoonstelling 'BANG!!' in het provinciehuis, met de beste foto's over intrafamiliaal geweld. Een jury onder het voorzitterschap van Lieve Blancquaert kiest op 25 november de winnaars. Een initiatief in samenwerking met vzw Zijn, de Beweging tegen Geweld.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres