Mobiel GIS-toestel

2011-11-24

Valt het je op dat er steeds meer straatmeubilair en groen in het straatbeeld verschijnt? Een goede evolutie, want een straat met fraaie beplanting of een leuk zitbankje is een pak aangenamer om in te wonen of door te wandelen. Voorwaarde is wel dat dit alles goed wordt beheerd en onderhouden. Het mobiel GIS-toestel dat de provincie ter beschikking stelt van lokale besturen, kan hierbij helpen.

GIS staat voor Geografisch InformatieSysteem. Hiermee kan je gegevens koppelen aan plaatsen in digitale bestanden. Zo'n mobiel GIS-toestel kan je vergelijken met een GPS waarmee je kan rondwandelen in de gemeente en waarin je per straat de zitbankjes, vuilnisbakken, paaltjes, planten, ... inventariseert. Je kan telkens nog extra info toevoegen, bijvoorbeeld wanneer een onderhouds- of snoeibeurt nodig is. Digitaal invoeren kan zo ter plekke. Je vermijdt hiermee niet alleen fouten, maar je spaart ook veel werk uit, want terug op bureau hoef je geen schetsen of papieren fiches meer in te geven. Elke stad of gemeente van de provincie Vlaams-Brabant kan dit toestel gratis ontlenen. Mooi meegenomen, toch?

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres