Leuven: dé Zorg Metropool voor de Lage Landen

2013-09-25

We worden allemaal ouder, en daar kunnen we alleen maar blij om zijn. Maar die demografische tendens stelt ons ook voor gigantische uitdagingen. Het aantal zorgbehoevenden zal immers ook enorm toenemen. Er is daarom nood aan innovatieve antwoorden. Die vinden we hopelijk binnen het Health4Growth consortium. Op 23 en 24 september was het verzamelen geblazen in Leuven.

Innovatie, gezondheidszorg en ondernemerschap: 3 kernwoorden van Health4Growth. Maar ook 3 begrippen die op het lijf geschreven zijn van de provincie Vlaams-Brabant, provinciehoofdstad Leuven en een aantal vermaarde organisaties en instellingen zoals de universiteit, IMEC en Leuven Inc.

Want hoe je het ook draait of keert: Vlaams-Brabant, en dan vooral het Leuvense, is de kennisregio bij uitstek, niet in het minst in het domein van zorg en gezondheid. Wereldbefaamde ziekenhuizen, kennis- en onderzoeksinstellingen vind je hier op een zakdoek. Unieke factoren die ons een voorsprong bieden op concurrenten en die niet zomaar gekopieerd kunnen worden. Leuven staat in pole position, maar de race moet nog gereden worden. Samenwerken met sterke partners uit binnen – en buitenland is daarom de boodschap. En net dat gebeurt binnen Health4Growth.

Leuven heeft alle troeven om uit te groeien tot dé Zorg Metropool van de lage landen en ver daarbuiten. Die kans moeten we grijpen!

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres