Loodgieters in spe voor Diests jeugdhuis

2011-03-28

De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar Sanitair/CV van de provinciale school De Wijnpers uit Leuven gaan het sanitair van jeugdhuis Tijl te Diest vernieuwen. Het sanitair van Jeugdhuis Tijl te Diest dient dringend vernieuwd te worden. De leerlingen van 5&6 sanitair/CV, jonge loodgieters in spe, gaan onder begeleiding van hun leerkracht Gerrit Giedts, deze klus klaren. Ze zullen tussen 31 januari en 11 februari nieuwe toiletten plaatsen, betegelen, leidingen leggen en handwasbakjes monteren. Jeugdwerking Diest sponsort de materialen.

"Voor de leerlingen van de Wijnpers betekent dit dat zij gedurende 14 dagen de theorie kunnen omzetten in de praktijk. De uit te voeren werken sluiten naadloos aan met de doelstellingen van het leerplan. Alleen zo doe je de nodige ervaring op en kunnen we er als provinciale school ons steentje toe bijdragen om de overgang tussen onderwijs en arbeidsmarkt zo vlot mogelijk te laten verlopen", zegt Karin Jiroflée, gedeputeerde voor onderwijs.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres