Medaille van Verdienste voor Jean-Marie Velghe

2013-02-27

Wie Leuven zegt, denkt aan het stadhuis, de universiteit en de kermis. Maar ook aan de Jaartallen. Want de Vriendenkringen en het Verbond der Jaartallen zijn Leuvenser dan Stella. Jean-Marie Velghe was jarenlang de drijvende kracht achter deze vorm van verenigingsleven. Hij kreeg daarvoor op 22 februari de Medaille van Verdienste in de wandelzaal van het stadhuis. Met applaus van elke Leuvenaar.

Jean-Marie was 18 jaar voorzitter van het Verbond der Jaartallen. Onvermoeibaar zette hij zich in voor zijn leden én voor de promotie van de Jaartallen. Met als kers op de taart de erkenning door de Unesco. In 2011 plaatste Unesco het Jaartallenleven op de lijst van het immaterieel cultureel erfgoed, een jaar later volgde de overhandiging van het Unescocertificaat. Recent gaf Jean-Marie de fakkel door aan François Michiels. Die staat nu voor de loodzware opdracht om in zijn voetsporen te treden.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres