Portrettenreeks 'Allemaal Vlaams-Brabanders' trekt naar Brusselse Rand

2011-09-04

Allemaal Vlaams-Brabanders' is niet alleen de slagzin van het provinciaal diversiteitsbeleid, het is ook de titel van een erg succesvolle tentoonstellingenreeks. Het opzet is simpel: in 50 foto's en korte teksten een dwarsdoorsnede maken van de bevolking van een gemeente of een stad. Jong en oud, blank en zwart, met of zonder handicap: een erg verscheiden plaatje. Die diversiteit is een troef. Vlaams-Brabant is een open provincie waar mensen en culturen elkaar ontmoeten en van elkaar leren.

De voorbije jaren deed 'Allemaal Vlaams-Brabanders' al 21 gemeenten aan. Daar komen nu Overijse, Sint-Genesius-Rode, Wemmel en Wezembeek-Oppem bij. De gemeenschapscentra De Kam, De Boesdaalhoeve, De Zandloper en De Bosuil zetten mee hun schouders onder het project. Eén ding wordt snel duidelijk: de rand rond Brussel is veel meer dan een strijdtoneel tussen Vlamingen en Franstaligen!

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres