Provincie steunt arbeidszorg

2013-03-28

De provincie ondersteunt arbeidszorg, onbetaald werk op maat voor mensen die niet op de gewone arbeidsmarkt terecht kunnen. De provincie geeft dit jaar 235.000 euro subsidies aan 17 arbeidszorginitiatieven uit Leuven, Lovenjoel, Diest, Kersbeek-Miskom, Tienen, Lennik, Scherpenheuvel, Langdorp, Grimbergen en Bierbeek.

Veel mensen willen wel werken, maar kunnen niet terecht op de gewone arbeidsmarkt. Voor hen zijn er de sociale en de beschutte werkplaatsen. Maar voor sommigen liggen ook daar de prestatiedruk en het tempo te hoog. Arbeidszorg is dan een mooi alternatief: vrijwillige onbetaalde arbeid met intensieve begeleiding, zowel op werkvlak, als op vlak van zorg. Met de 235.000 euro van de provincie kunnen 17 organisaties zo’n 70 arbeidszorgers begeleiden.

In totaal worden 6 sociale werkplaatsen, 4 initiatieven voor begeleid werken, 3 dagactiviteitencentra, 1 diensteneconomie-organisatie, 1 werkervaringsproject, 1 activeringstrajectbegeleidingsinitiatief en 1 gespecialiseerde dienst voor opleiding, begeleiding en bemiddeling gesubsidieerd. Meer bepaald MAGDA Leuven, MAGDA Brussel-Halle-Vilvoorde, Job-Link, Ak’Cent, Huis in de Stad, De Vlaspit, Hestia, Hof van Vlaanderen, Leren Ondernemen, Wonen en Werken, De Kringwinkel Hageland, IGO-W, Velo, Boerderij De Brabander, Delta, De Raster en ECHO.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres