Provincie stimuleert transport over water en spoor

2014-05-19

Een schip vol (lege) bierbakken. Joggers en fietsers langs de Leuvense Vaart wreven zich de ogen uit. Pintjes met een kleinere ecologische voetafdruk, want zo blijven 13 vrachtwagens van de weg. Een veelbelovend proefproject onder impuls van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM).

De POM lanceerde in 2011 de campagne Multimodaal Vlaams-Brabant. Met de bedoeling goederenvervoer over spoor en water te stimuleren. AB Inbev en bouwbedrijf André Celis sprongen op de kar. Celis voert immers al 2 jaar materialen aan uit de omgeving van Jupille, maar tijdens de terugreis bleef de boot leeg. Tot voor kort. Nu neemt het schip vanuit Leuven lege bierbakken mee. Binnenkort wordt zelfs een grotere boot ingezet, goed voor 20 vrachtwagens. Ook met een 10-tal andere firma’s in de Vaartzone lopen er gesprekken. Duurzaam transport wordt zo stilaan de realiteit. Een prima zaak!

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres