Leuven: Stad van Ideeën

2014-05-19

Afgelopen zaterdag zakten duizenden mensen naar Leuven af voor de eerste editie van Stad van Ideeën. Innovatie en creativiteit zijn de pijlers voor de economie van de toekomst. Stad van Ideeën bewijst dit aan de hand van inspirerende voorbeelden en realisaties. Op het programma een wandelparcours vol straffe innovaties en een tijdelijk Ideeënmuseum.

Dat de eerste editie van Stad van Ideeën in Leuven plaatsvond, is geen toeval. Leuven is het centrum van een bloeiende kennisregio, met een universiteit en tal van creatieve, hoogtechnologische bedrijven. Langs het parcours toonden bedrijven hun realisaties. Van miniatuur zweeftreinen en racewagens op zonne-energie over 3D-geprinte schoenen tot witlofbier en komkommerpralines. Het Ideeënmuseum schetste dan weer de geschiedenis van alledaagse voorwerpen. Een deurbel, tandpasta, cornflakes, viltstiften... Alles begon met een goed idee. Wie het zelf voelde kriebelen, kon een afspraak maken met experten van SOS-idee, de gratis dienstverlening van Flanders DC.

Stad van Ideeën werd georganiseerd door Flanders DC (de Vlaamse organisatie voor ondernemingscreativiteit) in samenwerking met Stad Leuven, Flanders Smart Hub Development en de provincie Vlaams-Brabant.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres