SP.a Haacht met sterke ploeg naar de verkiezingen voor de gemeenteraad

2012-07-06

SP.a Haacht is klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op de lijst een perfecte mix van jong en oud, vertrouwde en nieuwe gezichten. Met sterke kandidaten uit elke deelgemeente. Mark Feyaerts (Haacht) trekt de lijst. De geknipte man, want deze advocaat is met Haacht vergroeid. Dit is voor Mark een terugkeer naar de politiek: van 1982 tot 1994 was hij al gemeenteraadslid. Karin Jiroflée (Wespelaar) staat op de tweede plaats. Karin is gedeputeerde en was vroeger kamerlid en schepen in Leuven. Kortom: een vrouw met veel ervaring. Gemeenteraadsleden Charly Boda en Luc De Bie (beiden Haacht) duwen de lijst. Charly is vertaler-tolk en was eerder al OCMW-raadslid. Luc is zelfstandige en voorzitter van vk Wakkerzeel en 'De weicrossers'.

Ook gemeenteraadslid Freddy Neefs (Tildonk) kent het klappen van de zweep. Hij zet zich met hart en ziel in voor het sportleven in de gemeente. Joséphine Cauwenberghs en Sophie Messens (beiden Haacht) zijn OCMW-raadsleden. Joséphine is erg actief in het verenigingsleven. Zo is ze voorzitter van curieus Haacht en VIVA-SVV Haacht. Sophie is de drijvende kracht achter Samenstroom in Haacht. Ze zet zich via de raad van bestuur van Studio 2000 in voor een boeiend cultuurprogramma, en volgt met het PWA de werkgelegenheid op.

Gert Geerts (Haacht) is een fervent sportliefhebber. Deze IT-consultant en vader van 3 vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren zich kunnen ontplooien en uitleven in de eigen gemeente. Zo droomt hij van een jeugdhuis aan Den Dijk. Studente Ruth Hamels (Wespelaar) werd al vroeg door de politieke microbe gebeten. Ze wil met een jonge, onbevangen blik meewerken aan onze gemeente. André Mateusen (Tildonk) is een Account Manager en een erg actief vrijwilliger. Hij wil van Haacht een warme en solidaire gemeente maken waar plaats is voor iedereen.

Sofie Vanhout (Haacht) was in het verleden o.a. voorzitter van de Jongsocialisten in Leuven. Momenteel is ze voorzitter van vzw Rocco. Sofie interesseert zich vooral voor mobiliteit, lokale economie en betaalbaar wonen. Christel Boda (Haacht) is onze jongste kandidaat. Zij liep school in Sint-Angela en gaat na de vakantie verder studeren. Christel sport graag maar is ook lid van de harmonie. Gilbert Vanhove (Haacht Sint Adriaan) is onderwijzer in de gemeentelijke basisschool van Haacht. Bovendien is hij verantwoordelijk voor de computerparken van verschillende gemeentescholen in de regio. Onderwijs, jeugd en cultuur behoren tot zijn stokpaardjes.

Bibliotheekmedewerkster Denise Buedts (Wespelaar) is al 45 jaar actief in de Haachtse gymclub. Als trainer is ze sterk begaan met kansen voor de jeugd. Jos Robeyns (Haacht Sint Adriaan) is 15 jaar voorzitter van SP.a Haacht. Hij kent als geen ander het politiek leven in deze gemeente. Carina Neefs (Tildonk) is erg geïnteresseerd in mobiliteit, maar ook in de toekomst van jong en oud.

Jean-Paul Artoos (Wakkerzeel) is werkmeester bij de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening. Deze veteraan van vk Wakkerzeel wil zich graag inzetten voor alle Haachtenaars. Petra Vervloessem (Haacht) is een arbeidster met een hart voor sport. Ze is actief bij kvc Haacht, maar houdt ook van cyclocross. Sophie Faveyst werkt als bediende. Als alleenstaande moeder van 3 is ze vooral geïnteresseerd in het jeugd- en onderwijsbeleid in onze gemeente. Tom Gordts (Tildonk) is een sociaal bewogen dertiger die gefascineerd is door de geschiedenis van Tildonk. Francis Heyckmans en Mario Mattheus (beiden Wespelaar) zijn actief binnen het ABVV. Francis werkt bij ABVV voeding en is lid van de Raad van Bestuur van PWA Haacht; hij probeert hulpvaardig te zijn voor elke Haachtenaar. Mario is afgevaardigde bij EMG-Tilco in Tildonk en secretaris van vzw Bonga Bonga. Hij is gepassioneerd door muziek en werkt graag mee op de festivals in Werchter.

SP.a-lijst Haacht gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012

1. Mark Feyaerts (Haacht, 58)
2. Karin Jiroflée (Wespelaar, 50)
3. Freddy Neefs (Tildonk, 65)
4. Joséphine Cauwenberghs (Haacht, 59)
5. Sophie Messens (Haacht, 42)
6. Gert Geerts (Haacht, 40)
7. Ruth Hamels (Wespelaar, 22)
8. André Mateusen (Tildonk, 50)
9. Sofie Vanhout (Haacht, 37)
10. Christel Boda (Haacht, 19)
11. Gilbert Van Hove (Haacht St.Adriaan, 57)
12. Denise Buedts (Wespelaar, 55)
13. Jos Robeyns (Haacht St.Adriaan, 59)
14. Carina Neefs (Tildonk, 47)
15. Jean-Pol Artoos (Wakkerzeel, 53)
16. Petra Vervloessem (Haacht, 45)
17. Sophie Faveyst (Wespelaar / Tildonk, 39)
18. Tom Gordts (Tildonk, 34)
19. ...
20. Francis Heyckmans (Wespelaar, 55)
21. Mario Mattheus (Wespelaar, 39)
22. Charly Boda (Haacht, 51)
23. Luc De Bie (Haacht, 47)

De kandidaat voor plaats 19 wordt later bekend gemaakt.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres